Annons
Annons
• GIVEAWAYS | Publicerad 22 november 2012, 09:54

note to self, things to do, dreams to live.


Ok, så på måndag åker jag till Barcelona för jobb! Sjukt kul, men har aldrig varit där så precis alla tips är välkomna! Vad ska man tänka på? Vad ska man inte tänka på? Vart hittar jag de coolaste platserna? Vad heter de? Varför? Vad bara måste jag äta när jag är där? Jag har verkligen noll koll. En av er som kommenterar kommer att få en liten julklapp av mig, jag lottar ut ett namn och svarar just den kommentaren i fältet nedan! ♥

Ok, so I'm going to Barcelona on monday to work! I'm extremely excited, but since I've never been there I would be super duper thankful if you could share some tips etc if you can. Where do I find the coolest locations? Do's and don'ts? What to eat? I really have no idea. I will send a little christmas present to one of you! ♥


FACEBOOK | BLOGLOVIN | TWITTER - 

♥ /s.claus

Annons
6 Kommentarer
 • http://profile.yahoo.com/P5LP3STGP54CXPL75TYNHJ6QVU Random name

  This is a blog post I wrote recently, I lived in Barcelona for a while and still visit often, these are my best tips. You’re going to love it! http://www.liveeverylastminute.com.au/barcelona-a-how-to-guide/

 • http://profile.yahoo.com/P5LP3STGP54CXPL75TYNHJ6QVU Random name

  This is a blog post I wrote recently, I lived in Barcelona for a while and still visit often, these are my best tips. You’re going to love it! http://www.liveeverylastminute.com.au/barcelona-a-how-to-guide/

 • http://www.facebook.com/lovisa.nilson Lovisa Nilson

  Det som man absolut måste äta i Barcelona är tapas! Och om du har tid så kan du besöka Miró-muséet, men om du bara har tid för ett besök någonstans: Parc Güell! En mosaik-park som i början skulle vara ett bostadsområde när det byggdes av Gaudi. (Det var här de hade den sista runway showen i Top Model 7 för övrigt)

 • http://www.facebook.com/MalinSohlmer Malin Sohlmér

  Jag kan börja med att ge en liten varning. Jag blev bestulen på min plånbok (körkort, visakort, kontanter) i Citaduellparken. Var en grupp killar som höll på och ville att vi skulle skriva på nån namninsamling och lyckades distrahera oss. Har hört att det är ganska vanligt just i den parken. Men måste ändå säga att det är en väldigt mysig park! Åtminstone när det är soligt.

  Sen finns det mitt på la Rambla en jättestor matmarknad som är helt fantastisk! De har frukt, fisk, bröd, charkuteri, ost och oliver i princip och det bästa är att man kan köpa färskpressad juice och färdiguppskuren frukt! Supernajs att gå dit och köpa lite ost, skinka, bröd och frukt och ta med som matsäck på en utflykt!

  Uppe på Mount Tibidabo kan man gå upp i ett torn i en kyrka. Allra högst upp finns en stor jesusstaty som tittar ut över hela staden. Utsikten där uppe är jättecool, men har man svindel som jag har är det rätt otäckt att gå upp för trapporna. Dock känns det sjukt skönt när man väl är uppe att man klarade av det!

  Casa Batllo är det hus du ska välja om du vill se nåt av Gaudis hus! det är väldigt häftigt och trappan i hallen är riktigt cool (kanten är formad som en ryggrad)! Annars är Parc Güell givetvis värd ett besök.

  Vad mer? Hmm… second hand-kvarteret i el Raval! Området ligger precis till höger om Ramblan (om man kollar uppåt med havet i ryggen) och är ett problemområde på många sätt. Men de har försökt rusta upp vissa delar så går man bara på rätt ställen är det både fint och tryggt. Här finns några gator med massa second hand-butiker som är fantastiska! Svårt att hitta dock, för när de är stängda ser gatorna helt öde ut, så man måste gå dit på rätt tid. Minns inte exakt, men kanske före 14 och mellan 17-20 nånting. Hittade ett gatnamn Carrer Riera Baixa, som ser ut att kunna stämma! Om inte annat är det i det området.

  Tyvärr är maten i mitt tycke ingen direkt höjdare, men det finns en hel del gott givetvis. Hamburgare brukar de vara duktiga på av nån anledning. Varning för restaurangen Les Quinze Nits på Placa Real (ligger vid La Rambla). Los Caracoles som ligger strax bakom placa real (gå ut uppe i högra hörnet och rakt fram så ligger det där är jättebra och även restaurangen precis bredvid på samma gata (minns ej namn) är bra!

  Kvarteret El Gotic är den gotiska delen med små gränder och katedraler och massa butiker! Där måste man ströva runt lite.

  Nu blev det långt det här, men hoppas du får trevligt! Barcelona har mycket potential!

 • dilarakuscu

  Åk till Ravall (stavas så tror jag :)) Det finns ett hotell där som heter hotell ravall som har en 360 bar. Ta en drink (utan alkohol haha) och titta över 360* utsikten över hela Barcelona. Det är ett perfekt ställe att bara glömma bort alla bekymmer för en stund och bara njuta av den stunden man har . Rekomenderas starkt. Ha så kuul! Kramisar
  Dilara

 • http://twitter.com/lessi94 Alessia Borys

  Jag var i Barcelona för exakt ett år sen nu och såklart finns det grym shopping och sånt. Men om du inte har massa tid över så är det smart att dra till en galleria. Om du går nerför La Rambla (gatan) mot vattnet kommer du till en bro och där ute finns ett jätte stort köpcentrum med massa grymma affärer.

  Om du hinner så borde du besöka Montserrat, det ligger inte i Barcelona så man måste åka en bit.. en timme eller nått sånt. Det är ett berg och högst upp finns det en by eller ett kloster och där finns världens äldsta gosskör. Jag vet det låter sjukt tråkigt men det var bland det coolaste jag vart med om!! Hela berget är täckt i dimma/moln och man kan knappt se något men i några minuter klarnar det och det är så galet fint!

  Ha så kul!